Beton in jouw interieur!

Foto Marrakech WallsBeton wordt steeds vaker toegepast in het interieur, het is een ware trend: natuurlijk met een robuuste uitstraling. Beton zorgt voor een prachtige, stoere basis en kan gecombineerd worden in elke interieur.  Een landelijk interieur wordt nét wat stoerder en een strak interieur wordt wat zachter. 

De beton trend is te gebruiken in de keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, in woonaccessoires en zelfs betonnen vloeren mogen gezien worden. Dan bedoelen wij  dus niet voordat je huis bewoonbaar is maar juist als definitieve vloer om op te leven.

Echt beton blijkt in praktijk erg onpraktisch. Het is enorm zwaar, kwetsbaar en poreus waardoor er snel vlekken ontstaan. Dus dat is leuk op een plaatje in een tijdschrift maar woont niet erg prettig. Daarom is er veel vraag naar een “betonlook” die praktisch en mooi tegelijk is.

Met deze ontwikkeling is Pure & Original aan de slag gegaan en er zijn twee prachtige varianten “betonlook” ontwikkeld. Fresco Kalkverf en Marrakech Walls.

Marrakech walls
Marrakech Walls is een uniek product dat je zelf kunt aanbrengen of door een schilder laat doen. Dit product kan volledig waterdicht worden gemaakt, dus het is goed bruikbaar in de keuken en badkamer. Marrakech Walls breng je fluweelachtig aan en ieder schilder heeft zijn eigen signatuur . Hiermee maak je je interieur ook heel persoonlijk. De uitstraling is mat en het voelt heerlijk zacht aan. Door de kleurnuances leeft de muur dus bij verschillende momenten van de dag oogt de muur steeds weer verschillend. Je kunt kiezen uit meer dan 140 kleuren dus hiermee heb je veel meer mogelijkheden dan beton alleen.
 
Gebruik als basis het bijbehorende Pure & Original Wallprim als voorstrijkmiddel. Marrakech Walls is eenvoudig waterafstotend te maken met de Dead Flat Eco Sealer of kalkzeep. Kalkzeep geeft een zachte glans en geeft bescherming maar is minder waterafstotend. 
Dead Flat Eco Sealer sluit de verf af en is mat van uitstraling. Dit is aan te raden voor de keuken en badkamer. Gebruik de materialen volgens advies en laat ze lang genoeg uitwerken. 
 
Fresco kalkverf
Fresco kalkverf heeft een unieke uitstraling door de natuurlijke mineralen. Vaak krijgen wij hierover vragen of het wel sterk en leefbaar is. Dat is het juist wel, het voorkomt vochtproblemen doordat het ademt. Hierdoor sluit de verf de muur niet af, wat andere verf vaak wel doet. Tevens is de verf onbrandbaar dus erg veilig in huis. Kies je een grijze kleur dan creëer je met deze verf een mooi beton effect. Gebruik net als bij de Marrakech Walls als basis het bijbehorende Pure & Original Wallprim als voorstrijkmiddel.

Een badkamer zonder tegels?
Denk eens verder dan tegels aan de badkamerwand. Door de wanden af te werken met Marrakech Walls ontstaat er een sfeervol en natuurlijke atmosfeer in de badkamer. Het meubel en de keuze van materialen heeft een grote invloed op het eindresultaat. Dat is goed te zien in deze foto’s. Het geeft een heerlijke, ontspannen sfeer en maakt de badkamer de plek om lekker tot rust te komen. Kies voor de douche zelf, voor een volledig waterdicht materiaal zoals tegels of een glaswand.
 
Breng accenten aan!
Denk goed na welke delen in huis een hoofdrol mogen spelen: wat mag de aandacht krijgen? Wil je de schouw of muur laten uitspringen dan kies je voor dit deel een donkere kleur betonlook. Je keuken krijgt een totaal andere uitstraling door de tegels van de wand te halen en Marrakech Walls in een donkere kleur aan te brengen. Door de behandeling bepaal je zelf hoe vlekkerig het wordt dus je bent de kunstenaar van je eigen muur! 
 
Combineer met hout en natuurlijke materialen!
Hout en natuurlijke materialen zorgen voor een warm uitstraling in je interieur. Samen met de warme pigmenten van de kalkverf ontstaat er een aaibaar geheel. Gebruik natuurlijke materialen in grote elementen of in de woonaccessoires. Een grote, houten tafel geeft het gevoel om er lekker aan te schuiven....
Overige blogberichten
Volg Woonwinkel Marianne op FacebookVolg Woonwinkel Marianne op TwitterVolg Woonwinkel Marianne op Google PlusVolg Woonwinkel Marianne op PinterestMeld je aan voor de nieuwsbrief van Woonwinkel Marianne