Blog week 40 2014

Onze eerste blog! In onze blog willen we vertellen waar wij (Marianne en Richard) mee bezig zijn geweest en wat ons heeft bezig gehouden.

Deze week stond met name in het teken van nieuwe inkopen. Afgelopen maandag hebben we vier verschillende leveranciers bezocht. Enerzijds om te bekijken welke nieuwe artikelen weer op voorraad zijn, anderzijds om onze voorraad aan te vullen of om bestellingen op te halen. Met name de houten woonaccessoires (houten bakken, schotels, dienbladen e.d.) zijn bijzonder in trek in de winkel. Gelukkig hebben wij onze voorraad weer op niveau kunnen brengen, het najaar is immers pas begonnen! Ook 2 houten bakken meegenomen waarvan wij dachten dat deze que prijs enige tijd nodig hadden voordat ze verkocht zouden zijn. Resultaat aan het eind van deze week: beiden verkocht! Eentje heeft het zelfs maar 5 minuten in de winkel volgehouden, echt waar! Dergelijke inkoopdagen zijn erg leuk en effectief om te doen, maar zijn erg vermoeiend. Niet alles verloopt naar wens, zo zijn we nog altijd naarstig op zoek naar een leverancier die kasten levert (in onze stijl) die onderscheidend zijn, van goede kwaliteit zijn en een juiste prijs hebben. Is nog niet gelukt, doorzoeken dus....

Zeer zeker met de aanstaande koopzondagen (tot en met eind december in het verschiet) proberen we enigszins fris te blijven en de maandagen vrij te houden. Lukt dus niet altijd (en is ook niet erg). De eerste koopzondag hebben we net afgesloten en was erg goed. Aangezien we dit jaar bijna een maand eerder beginnen met de koopzondagen, zitten met name de eerste zondagen er normaliter bij onze klanten nog niet in. Het tegendeel was dus gelukkig waar! Bijzonder om te zien welke kracht onze Facebookpagina heeft, want bijna alle klanten wisten van de koopzondagen door FB.
Marianne heeft op de zondag drie nieuwe afspraken voor interieuradvies gepland. We vinden het nog altijd bijzonder dat we samen met klanten mooie projecten samen kunnen realiseren. We hebben een aantal verschillende personen naar onze site laten kijken. Een leverancier was een van hen en hij was bijzonder onder de indruk van de diversiteit van de gerealiseerde projecten (zie de website). Zijn letterlijke woorden waren: “daar valt me de bek van open”. Volgens hem zit daar de grote sterkte van onze onderneming. Geen aftreksels of imitaties van de veelgevraagde Hoffz interieurs, maar diverse ontwerpen, met het hart gemaakt en waar echt naar de klant wordt geluisterd. Mooi om te zien dat dit wordt (h)erkend, wij vinden dit de essentie van onze onderneming. Door alle oprechte kritieken (niet altijd even mals) wordt onze site wel steeds beter.

Afgelopen woensdag met onze fotograaf John Dummer weer nieuwe meubels gefotografeerd. Altijd gezellig om met John op pad te zijn en mooi om te zien hoe hij onze winkel in een plaatje kan pakken! De nieuwe foto's zijn binnenkort te zien op de site. Ook deze week hebben we Google + gerealiseerd. Je kunt nu een complete rondleiding krijgen via het icoontje “G+” aan de rechterkant van deze pagina.

Onze verf van Pure & Original doet het ook erg goed. Klanten gebruiken deze voor de muren e.d., maar ook de restauratieprojecten (schilderen kasten, tafels e.d.) doen het erg goed. Leuk om te zien dat de klanten erg enthousiast zijn (ook als ze klaar zijn). Het was een goede beslissing om hier mee te beginnen. Klanten beginnen kleur te bekennen (de RAL 9010 muurtjes beginnen gelukkig te verdwijnen) en mensen krijgen weer zin om met iets nieuws te beginnen. Weg met de crisis!! Om de afzet van de verf te verbeteren gaan we vanaf volgende week beginnen met het opzetten van een dealernetwerk. Interieurarchitecten, stylistes, schilderbedrijven behoren tot onze doelgroep. Ook zoeken we collega's in de regio Maastricht, Parkstad en de Westelijke Mijnstreek om samen Pure & Original verder uit te dragen.
 

 
Overige blogberichten
Volg Woonwinkel Marianne op FacebookVolg Woonwinkel Marianne op TwitterVolg Woonwinkel Marianne op Google PlusVolg Woonwinkel Marianne op PinterestMeld je aan voor de nieuwsbrief van Woonwinkel Marianne