Interieurinspiratie voor jouw hal

kalkverf Pure & Original in halInterieur inspiratie voor je hal
 
Warm Welkom
De hal geeft de eerste indruk van je woning en is een mooie ruimte waar je gelijk kunt uitpakken qua inrichting. Het is belangrijk een entree te creëren die uitnodigend aanvoelt en de ambiance van de rest van de woning uitstraalt. Daarom maak ik vaak gebruik van kunst, fotografie of een eyecatcher om indruk te maken.
 
Kapstok kast
Een gesloten kast met genoeg ruimte voor jassen, sjaals, hoeden en handschoenen is ideaal om de hal ruim en rustig te maken. Het zorgt er ook voor dat het een ruime doorgang biedt naar het volgende vertrek. Een praktische variant is een kastje of opbergplek voor ieder gezinslid. Om persoonlijke spullen op te bergen zoals handtassen, schooltassen of de tassen met sport spullen.
 
Dressoir
Als het mogelijk is kun je de hal inrichten met een tafeltje of laag dressoir. Waar boven een mooie spiegel geplaatst kan worden en ingericht met een stijlvol ornament of kunstwerk. Het werkt als er eyecathers aanwezig zijn, deze vangen de aandacht en zorgen voor rust in de ruimte.
 
Wall of fame
Door te werken met persoonlijke foto’s creëer je toch een sfeer, zelf ben ik altijd gek op een wall of fame: een verzameling lijsten aan de muur. Of dat nou eigen foto’s of verzamelde afbeeldingen zijn, is aan jezelf. Zorg er in ieder geval voor dat de lijsten gelijk van vorm en kleur zijn. Zeer stijlvol is het om te kiezen voor zwart wit of sepia foto’s.
 
Vijf praktische tips
1. Netheid is cruciaal dus maak maximaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Kies bij voorkeur voor maatwerk kasten, van vloer tot plafond. 
2. Kinderen in huis? Zorg ervoor dat zij goed bij hun eigen kapstok kunnen, zodat de jasjes niet op de grond komen te liggen. 
3. Een spiegel in de volledige lengte is praktisch en zorgt voor diepte in de hal. 
4. Het is zeker in de hal toegestaan tapijten en kleuren door te voeren in de
aangrenzende kamers. Zo houdt je het gevoel van rust en ruimte overal gelijk. 
5. Let ook op de verlichting, lampen mogen de grootste blikvangers van de ruimte zijn en het maakt het handiger je sleutels, benodigdheden en andere items te vinden.
 
Overige blogberichten
Volg Woonwinkel Marianne op FacebookVolg Woonwinkel Marianne op TwitterVolg Woonwinkel Marianne op Google PlusVolg Woonwinkel Marianne op PinterestMeld je aan voor de nieuwsbrief van Woonwinkel Marianne